SPU kehityspäivä ja syyskokous – Kansikas vuoden pyöräilijä, Niskanen jatkaa johdossa

Charlie Wegelius sytyttää ja Anna Ronkainen tulkkaa

Charlie Wegelius kävi inspiroimassa väkeä Anna Ronkaisen toimiessa simultaanitulkkina

SPU:n kehityspäivä sujui nimensä mukaisesti kehittämisen merkeissä. Tilaisuudessa pureuduttiin liiton 2020-strategian kehittämiskohteisiin presentaation, keskustelun ja workshoppien muodossa. Kehityspäivän kliimaksina oli ex-ammattilainen Charles Wegelius, joka tuli tilaisuuteen kertomaan omakohtaisia näkemyksiään ja tuntojaan siitä miten Britanniasta tehtiin pyöräilymaa.

”Ainoa tie on yhteistyö ja se, että kaikki sitoutuu isoon kuvaan. Isot asiat ensin ja yksi big picture, liian pieniin yksityiskohtiin ei kannata takertua eikä eksyä. Brittien nousu on todella kovan työn tulos. Siellä ymmärrettiin, että ei voi mennä perinteen kautta, vaan asiat pitää nähdä ja tehdä uudella tavalla. Tämä oli kivulias prosessi, ja vaikeita päätöksiä piti tehdä, mutta he onnistuivat. Ensin suurille suunnitelmille naurettiin päin naamaan, mutta kun nyt tutkitaan, mitä on tapahtunut, nuo suuret visiot ja unelmat ovat toteutuneet. Jutun yksi oleellisimpia moraalisia opetuksia: the most resisted then are the most supported now. Meillä on Suomessa pyöräilyn saralla kaikki mahdollisuudet, ja vaikkakin se tulee viemään aikaa, mutta ne mahdollisuudet ovat silti olemassa ja niiden realisoituminen vaatii yhtenäisyyttä. Be inspired and keep inspired”, painotti nykyisin Suomessa asuva ja Garmin-Sharp-tallin johtotehtävissä vaikuttava Wegelius.

Jasmin Kansikas vuoden pyöräilijä

Alle-23-vuotiaissa XCM:n Euroopan mestaruuden tällä kaudella voittanut Jasmin Kansikas valittiin vuoden pyöräilijäksi. Tampereen Pyörä-Poikia ja Team Medilaser-Specializedia edustava Kansikas ei valitettavasti päässyt paikan päälle noutamaan palkintoaan. Poikapyöräilijän pokaalin sai Korson Kaikua edustava Matias Ahtosalo ja tyttöpyöräilijäksi kruunattiin samoin Korson Kaikua edustava Anniina Ahtosalo. Vuoden pyöräilyseuraksi nimettiin vauhdilla toimintansa aloittanut BMX Helsinki. Ratapyöräilyssä parhaan seuran tittelin vei CC Helsinki ja ratapyöräilijän tittelin jakoivat Pia Pensaari ja Elise Turunen. Nuoren ratapyöräilijän pystin kävi pokkaamassa Henrik Luostarinen.

Mika Niskanen jatkaa puheenjohtajana

Liiton puheenjohtajakilvan loppusuoralla oli kaksi ehdokasta. Toinen ehdokkaista oli ehdollepanotoimikunnan ehdottamana Juha Aintila ja nykyinen puheenjohtaja Mika Niskanen. Valinta meni äänestykseen, jossa Aintila sai 45 ääntä ja Niskanen 85 ääntä. Näin  Suomen Pyöräilyunionin puheenjohtajana jatkaa seuraavan kaksivuotiskauden 45- vuotias vaajakoskelainen Mika Niskanen, joka valittiin ensimmäisen kerran puheenjohtajaksi kaksi vuotta sitten.
”Kiitän kenttää luottamuksesta tehtyä työtä kohtaan. Ensimmäinen kaksivuotiskauteni on ollut erittäin opettavainen, ja olen erittäin motivoitunut jatkamaan sitä kehitystyötä, joka liitossa aloitettiin kaksi vuotta sitten. Ensimmäisen kauteni aikana olemme saaneet rakennettua ja hyväksyttyä liitolle uuden 2020-strategian, joka luo pohjan tulevaisuuteen. Paljon on työtä jäljellä, mutta kaikki mahdollisuudet ovat kirkkaana edessä”.
Mika Niskanen on valittu myös kansainvälisen pyöräilyliiton (UCI) luottamustehtävään. Niskanen nimitettiin UCI:n hallituksen toimesta UCI:n kurinpito ja sovittelulautakuntaan. Tämä on pitkästä aikaa ensimmäinen suomalaisposti UCI:n toimielimessä, joka osaltaan todentaan suomalaisen pyöräilyn nousua ja kasvavaa uskottavuutta lajin kansainvälisellä kentällä.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: