Taisto UCI:n pääpomon paikasta kovenee

Brian_Cookson_MTB_Worlds_2013

Menneen kevään ja kesän erittäin aktiivisena vellonut UCI:n tulevan presidentin valinta saa h-hetken lähestyessä entistä rajumpia piirteitä.  Julkisuuteen alkuviikosta vuotaneen raportin tiivistelmä tuo esiin erittäin raskauttavia syytöksiä istuvaa ja kolmannella kaudelle halajavaa presidentti Pat McQuadia kohtaan. Raportissa on viittauksissa myös McQuadin edeltäjän, Hein Verbruggenin, toimiin. Raportin kahden sivun tiivistelmän julkaisi ensimmäisenä Velonews.com, ja se on luettavissa täältä. 

Pyöräilyn kansainvälisen lajilliiton PJ-kilpailu kulminoituu erityisesti kolmeen asiaan. Ensinnäkin pyöräilyn luottamuksen ja uskottavuuden palauttamiseen, toiseksi kansainvälisen liitton sisäiseen hyvään hallintotapaan ja kolmanneksi UCI:n vastuuseen lajin globaalina kehittäjänä kaikkiin suuntiin.

British Cyclingiä vuodesta 1997 johtanut Brian Cookson (kuvassa) on McQuadin ainoa haastaja ellei juridiikka muuta asetelmaa vielä ennen valintatilaisuutta.  Uuden UCI:n presidentin vaali on tarkoitus pitää perjantaina 27.9. Firenzessä järjestettävien maantielajien MM-kilpailujen yhteydessä pidettävässä kokouksessa. SPU toi viime viikolla julki oman kantansa, ja avoin kirje on luettavissa täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: