XCE SM Hyvinkää – Miettinen ja Nieminen mestareiksi

SAMSUNG CSC

XCE:n SM ajettiin alkupamauksena HyPy:n Hyvinkäällä ajettaville maaston PM-viikonlopulle. Perjantaina iltakilpailuna kaupungin ytimessä ja kauppakeskus Willan läheisyydessä pidetty maastosprintin SM-kisa keräsi radan varteen sankan katsojajoukon kannustamaan hektisen lajin kisatapahtumia. 500 metrin rata kierrettiin elite-sarjoissa kaksi kertaa per pudotuserä, joten kisamatkaksi muodostui UCI:n sääntöjen mukainen maksimi eli 1000 metriä.

XCE:n lajihistorian ensimmäinen Suomen mestari Olli Miettinen oli ilmeisen kiintynyt viime vuonna Jämillä saavuttamaansa mestarin paitaan ettei suostunut luopumaan saavutetusta edusta. Karsinnassa kahdeksanneksi nopeimman ajan tehtaillut Miettinen raivasi tiensä läpi pudotuserien ja voitti SM-kultaa selvällä erolla ennen Erik Eklundia ja Samuel Halmetta. Alkuerissä vahvaa ajoa ja etenkin radan kivikkolaskussa täysin suvereenia vauhtia pitänyt Henri Ojala kärsi finaalissa teknisestä viasta, ja jäi neljänneksi.  B-finaalin eli niin sanotun pikkufinaalin nopein oli Jerry Oksman ennen Sasu Halmetta, ja Antteja Lampen ja Kuitto.

Naisissa viivalla oli vain kolme kuskia, joten pudotuseriä ei ajettu. Jasmin Kansikas ahdisteli Piia Niemistä koko finaalin ajan ja hengitti viimeisellä kierroksella aivan Niemisen niskaan, mutta marathon matkojen U23-sarjan Euroopan mestarin isku ei riittänyt. Piia Nieminen nappasi naisten mestaruuden, Kansikas siis toinen ja järjestävän seuran Karoliina Räsänen oli kolmas.

XCE:n SM-kisan yhteydessä ajettiin myös 10-14-vuotiaiden poikien ja tyttöjen kisa, jossa voittoon taituroivat Aino Hämäläinen ja Robin Bergman.

SM-kisan tulokset sisältäen karsinnan ajat löytyvät täältä.

Alla kuvasatoa SM XCE:stä.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: