God save the Queen

BC:n kotipesä

Erittäin tiivis ja informatiivinen vierailu British Cyclingissa takana. Kahdeksan tuntia tiukkaa palaveeraamista, silkkaa oppimista.

Britit ottivat iskuryhmämme visiitin tosissaan. Eri toimintojen vastuuhenkilöt kertoivat auliisti toimintamalleistaan, mitä ovat tehneet, miten ja miksi. Hiljaiseksi vetäviä esityksiä saimme kuunnella, mittareiden käyrät olivat ylöspäin eikä vieraskoreuden vaan silkan faktatiedon takia.

Välillä joudun haukkomaan henkeä kuin kala kuivalla maalla. Usko ja intohimo pyöräilyn kehittämiseen paistoi aidosti läpi. Tuntui siltä, että jokainen tapaamamme henkilö saa oman työnsä kautta toteuttaa henkilökohtaista missiotaan, joka samalla nivoutuu liiton yhteiseen päämäärähakuisuuteen.

Puitteet olivat kunnossa. National Cycling Centerin sisäbemaxi ja velo olivat vaikuttavia. Ei siellä syljeskelty tai ihmetelty, treenit olivat käynnissä molemmissa paikoissa. Veloa ympäri paineli samaan aikaan ”vain pari” olympiavoittajaa kun bemaxilla vedettiin junnutreenejä.

Tuli hyvin selväksi, mitä BC:n teesi from the playground to the podium tarkoittaa. Se kiteyttää kaiken sen mitä British Cycling haluaa tehdä, ja mitä se myös tekee: edistää pyöräilyä kaikilla rintamilla. Ovat oivaltaneet, että yhteiskunta päättäjineen ja eri instansseineen pitää saada mukaan mikäli pyörät halutaan saada pyörimään.

Valtavan toimiston seinällä oli screeni, jossa oli pysäyttävä luku: 64 882 – British Cyclingin ajantasainen jäsenmäärä. Ostin kuin varkain ajatuksen, kun alleviivasivat, ettei jäsenmäärän kasvattaminen ole tarkoitus tehdä profittia. Tarkoitus on saada entistä enemmän ihmisiä pyöräilemään, jotta laji olisi entistä merkittävämpi.  Tämän sivutuotteina, tärkeinä brändääjinä, tulevat olympia- ja paramitalistit, maailmanmestarit, maailman tason tapahtumat jne., Näin käy kun on massaa, systeemit kunnossa, ja eritoten selkeä visio ja tahto.

Manchester vaikenee. Keep calm and carry on.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: