Risto Nieminen sytytti pyöräilyväkeä

Suomen Olympiakomitean uunituore puheenjohtaja Risto Nieminen teki pyöräilyväelle mieluisan visiitin SPU:n Jyväskylässä sunnuntaina pidettyyn syysvuosikokoukseen.

Nieminen piti tilaisuudessa kannustavan puheenvuoron, jossa hän korosti erityisesti neljää asiaa: yhteistyötä, kunnianhimoa, intohimoa sekä urheilun arvostuksen nostamista. Samalla Nieminen otti kantaa pyöräilyn olosuhteisiin toteamalla jämäkästi, että klassinen laji tarvitsee ehdottomasti modernit olosuhteet. Tällä hän ei tarkoittanut pelkästään sisävelodromi-hanketta, vaan koko pyöräilyn lajiolosuhdetarpeita. 

Muina merkittävinä asioina Olympiakomitean puheejohtajana 1.1.2013 aloittava Nieminen nosti esiin lasten- ja nuorten liikkumisen eikä ainoastaan huippu-urheilun viitekehyksessä, sillä lasten ja nuorten luontainen liikkuminen on vähentynyt dramaattisesti. ”Ikävintä on se, että monissa tapauksissa edes ohjatun seuratoiminnan parissa harrastavat nuoret eivät yksinkertaisesti liiku tarpeeksi. Tähän jos mihin tarvitaan työkaluja sekä tiiviimpää yhteistyötä sekä lajien sisällä kuin myös yli lajirajojen”, Nieminen kommentoi.

Niemisen puheenvuoro sytytti ilmiselvästi Jyväskylään kokoontunutta pyöräilyväkeä. Monet Niemisen esiinnostamista teemoista oli lähellä sitä pyöräilyn myönteistä ja tulevaisuudenhakuista visiointia, jonka parissa lajiväki oli viettänyt lauantaina pidetyn kehityspäivän.

Pia Sundstedt vuoden pyöräilijä

Pia Sundstedt valittiin vuoden pyöräilijäksi maaston marathon-matkojen EM-kullan sekä Lontoon Olympialaisten maantiepyöräilyn saavutuksilla. Vuoden pyöräilyseuraksi valittiin Ounasvaaran Pyörä-Pojat Rovaniemeltä. Tilaisuudessa luovutettiin myös Suomen Pyöräily Nousuun-stipendit maastopyöräilijä Jasmin Kansikkaalle sekä DH-kuski Ville Ormolle.

Syyskokouksessa tehdyistä sääntöpäätöksistä  kaudelle 2013 mainittakoon BMX:lle myönnetty SM-arvo sekä maaston XCO Suomi Cupiin ja ISM-kisoihin uutena kilpailuluokkana lisättävä M60-sarja.

SPU:n puheenjohtajaksi viime vuonna valittu Mika Niskanen summasi kokouksen avauspuheenvuorossaan, että paljon on tehtävää, ja muutostyö on vasta aluillaan, mutta suunta on erityisen selvillä, ja se on nousu ja kehitys. 

SPU:n hallituksen erovuorossa olleet neljä jäsentä valittiin suoraan kaksivuotisille jatkokausille. Valintaehdotusta valmistellut ehdollepanotoimikunta sekä paikalla ollut seuraväki koki tärkeänä, että muun muassa lajiliitossa tänä vuonna aloitettua muutosstrategiatyötä on perusteltua jatkaa sitä valmistelleen hallitusresurssin turvin eteenpäin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: