Nieminen Olympiakomitean johtoon

Risto Nieminen valittiin Olympiakomitean puheenjohtajaksi seuraavalle olympiadille valtuuskunnan syyskokouksessa keskiviikkona. Nieminen, joka sai puheenjohtajavaalissa 61 ääntää, peittosi murskaluvuin kilpakumppaninsa Roger Talermon ja Jukka Rauhalan, jotka saivat 13 ja 15 ääntä.

Nieminen lupasi, että hän tulee tekemään ja antamaan kaikkensa suomalaisen urheilun eteen yhteistyön, intohimon sekä kunnianhimon kautta. Puheenjohtaja-kampanjassaan Nieminen liputti laajan lajipohjan ja yhteistyön tärkeyttä pikemmin kuin tiukkaa lajipriorisointia.

Puheenjohtajan ohella valittiin Olympiakomitean uusi hallitus. Varapuheenjohtajiksi valittiin Susanna Rahkamo sekä Jukka Rauhala.  Ex-urheilijat tekivät vahvan invaasion hallituspaikoille kun valituiksi tulivat Pia Nybäck, Hannu Tihinen, Tuuli Merikoski ja Maria Laakso. Hallitukseen valittiin myös Antti Peltoniemi ja Antti Pihlakoski. Urheilijoita hallituksessa edustavat Sari Multala ja Olli-Pekka Karjalainen. Kansainvälisen Olympiakomitean jäsenet, Peter Tallberg ja Saku Koivu kuuluvat myös Suomen Olympiakomitean hallitukseen.

Tilaisuudessa väläytettiin 4.12. julkaistavan huippu-urheilun muutosryhmän loppuraportin luonnosta, joka pohjautuu urheilijan polkuun ja urheilija keskiössä-ajatteluun. Suomalaista huippu-urheilua lähdetään nostamaan yhteistyöllä, osaamisella ja intohimolla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: