XCM SM Hyvinkää – Ojala otti omansa

Henri Ojala vei marathon-matkojen mestaruuden nimiinsä Hyvinkäällä pidetyissä SM-kisoissa. Ojala kukisti toiseksi sijoittuneen Samuel Pökälän kahdeksan sekunnin marginaalilla. Ojalan voittoaika 81 kilometrin reitillä oli 2:42,07. 

Kaksikko ylsi aivan omille minuuttiluvuilleen, sillä pitkästä aikaa Suomessa kisannut Jukka Vastaranta ylitti maalilinjan kolmantena ajassa 2:44,17. Valtteri Repo oli neljäs käyden kovan sekuntikamppailun Sami Tiaisen ja Juha Kangaskokon kesken.

SM-kisan lähtöviivalla oli myös maantieammattilaisemme Jussi Veikkanen, jonka sijoitus oli 11:s. viisi minuuttia Ojalaa perässä. SM XCM taisi olla Veikkaselle hyvä loppukauden treeniveto, vai olisikohan Jussi palaamassa takaisin oman pyöräilyuransa alkujuurille eli maastoon.

Maastomaajoukkueen underit ajoivat elitessä, ja parhaasta sijoituksesta vastari Jerry Oksman ollen 10:s. Samuel Halme oli 13., Toni Tähti 14., Perttu Pärssinen 27. ja Juho Hänninen 44.

Naisissa mestaruuteen pyyhälsi Sini Alusniemi, jonka voittaika oli 3:08.45. XCE Eliminatorissa elokuussa SM-kultaa napannut Maija Rossi otti nyt hopeaa jääden Alusniemelle likipitäen kaksi minuuttia. Noora Kanerva oli kolmas. Maaston MM-kisoissa Itävallassa viikko sitten ajanut Jasmin Kansikas joutui jättämään kisan kesken ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Junnuissa Sasu Halme ajoi mestariksi täysin ylivoimaiseen tyyliin. Sasun voittoaika oli 2:57,40, jolla hän jätti hopealle sijoittunutta Matias Koskista lähes 18 minuuttia. Koskisen sairastelulla, joka esti hänen osallistumisensa maaston MM-kisoihin puolitoista viikkoa sitten, oli varmasti oma vaikutuksensa. Mikko Soukko oli junnujen kolmas.

HyPy:n isännöimien XCM SM-kisojen tulokset löytyvät täältä.

SM-kisa oli XCM Marathon Cupin yhdeksäs ja kauden toiseksi viimeinen kisatapahtuma. Cupin finaali ajetaan Tampereella 23.9., josta tarkempaa tietoa täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: