Jasmin Kansikkaalle Nuoriso-stipendi

Maaston MM-kisoissa viime viikolla kisanneelle Jasmin Kansikkaalle on myönnetty Suomen Pyöräily Nousuun-kampanjaan liittyvä nuoriso-stipendi. Stipendin lahjoittajana on Suomen Turvallisuus Oy, jonka tahtona on tukea suomalaista nousevaa junioripyöräilyä.

Stipendi-raatiin kuuluivat maamme eturivin pyöräilijät Pia Sundstedt ja Jussi Veikkanen sekä entinen maantieammattilainen Kjell Carlström ja Eurosportilla pyöräilylähetyksiä selostava Christian Selin. Stipendi myönnettiin kahdelle lahjakkaalle nuorelle SPU:n lajijaostojen ennakkoehdotusten joukosta. Toinen stipendin saaja on DH-kuski Ville Ormo.

Jasminin valinta perustui nousujohteiseen kehitykseen sekä laaja-alaiseen menestykseen pyöräilyssä. Vaikka Jasun pääpaino on maastossa, on hänellä SM-mitaleita niin maantieltä kuin radaltakin.

Viime viikolla Jasmin kilpaili ensimmäistä kertaa MM-tasolla, kun hän ajoi Itävallassa  junnunaisten XCO:n sekä ensi kertaa ajetun XCE:n eli Eliminatorin. XCO-kisa sai ikävän nihkeän startin kun Jasmin juuttui kolarisumaan juuri ennen murhaavan jyrkkää ensimmäistä nousua. Sijoitus junnunaisten kisassa oli 42:s.

XCE:stä Jasmin lähti hakemaan kokemusta uudesta MM-kisamuodosta, jossa ajetaan mestaruudessa vain elite-luokassa, mutta joka on kuitenkin avoin yli 17-vuotiaille. Saafeldenin pittoreskiin keskustaan tehty tekninen city-rata kierrettiin kahteen kertaan. Aika-ajon ensimmäinen kierros sujui Jasulta hyvin, mutta toisella kierroksella lipesi ja tuloksena oli 44:s sija ja tippuminen varsinaisesta kisasta, joka ajettiin 32. kuskin kaaviolla. Naisten voittoon ajoi Ruotsin Alexandra Engen. Rakkaaseen naapuriimme matkasi siis uuden lajin ensimmäinen naisten MM-kulta, joka oli myös maan eka eliten maastolajien maailmanmestaruus & sateenkaaripaita.

Jasun otteista paistoi se valitettavan tuttu tilanne eli isojen kisojen kokemuksen puute. MM-kisoissa Suomen joukkueen johtajana toiminut Mikko Nokkonen painotti, että on erittäin oleellista, että junnut saavat ajaa isoja kisoja, jotta he voivat oppia, ja joka on merkittävä asia myös motivaation kannalta. ”Jos urheililjan oma motivaatiotaso on vahva, niin heikompikin sijoitus puskee lisää näyttöhaluja ja saa tekemään entistä enemmän töitä tavoitteiden eteen. Tämän vuoksi on tärkeää, että etenkin junnut pääsevät ajamaan isoihin kisoihin tarpeeksi aikaisessa vaiheessa.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: