Lontoo 2012: Maaston kullat jaettu

Huikeiden yleisömassojen keskellä kisatut maaston olympia-ajot marssittivat esiin kaksi uutta kultamitalistia.

Ranskan Julie Bresset oli täysin omaa luokkaansa naisten kilpailussa lauantaina. Hän karkasi Saksan Sabine Spitziltä hyvissä ajoin kisaa, ja ajoi soolovoittoon ajalla 1:30,52. Spitzille hopeaa 1.02 perässä. Lajin syntymaa USA palasi mitalikantaan, kun Georgia Could teki vahvan nousun pronssille.

Huomioitavaa, että marathon-matkoilla Pia Sundstedtin kova kilpakumppani, Sveitsin Ester Suss oli viides ja Ruotsin Alexandra Engen hienosti kuudes.

Sunnuntaina ajettu miesten kisa oli kutkuttavan jännittävä. Olympiakulta ratkesi vasta aivan lopussa Tsekin Jaroslav Kulhahavyn ohittaessa Sveitsin Nino Schurterin reitin viimeisen nousun päällä aivan maalialueen läheisyydessä. Veto osoitti tsekkiläisen ja XCO:n hallitsevan maailmanmestarin taktisen pelisilmän pettämättömyden, joka palkiittiin olympialaisten kultamitalilla. Taistelijan puukko menee Italian Marco Aurelio Fontanalle, joka menetti satulansa vain muutama kilsa ennen maalia ollessaan mukana kolme kuskin kärkiryhmässä. Italian poika taisteli maaliin asti putkelta puskien. Puristus palkittiin pronssimitalilla BMX-mäisen maaliintulon siivittämänä.

Hadleigh Farmin olympiamaastot tarjosivat maastofillarointia parhaimmillaan, jota hieno ja näyttävä man made-rata ja hurraava yleisö täydensivät. Yle näytti lajin kisatapahtumat kiitettävästi ja erityispointsit Janne Lehdelle, joka hoiti asiantuntijakommentaattorin tehtävät hienosti.

Lontoo hiljenee, mutta vain hetkeksi. Paralympialaiset starttaavat reilun parin viikon päästä. Maastopyöräily ei ole ohjelmassa, mutta suomalaiskatseet kohdistuvat maantielle, kun Jarmo Ollanketo – Marko Törmänen jahtaavat jatkoa Pekingin maantieajon paralympiahopealle.

Kuvia ja uutisointia Lontoon maastokisoista löytyy mm. http://www.london2012.com/cycling-mountain-bike/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: