Sveitsistä kuuluu kummia – 2013 EM-kisat vaarassa?

Sveitsistä ja erityisesti laatukelloistaan tunnetusta Bernin kantonista kuuluu hälyyttäviä uutisia.  Kantoni on rukkaamassa kasaan lakia, joka kieltäisi maastopyöräilyn muualla kuin lajin harrastamiseen osoitetuilla metsäteillä. 

Mahdollinen kielto on herättänyt erittäin kovaa närää. Sveitsin pyöräilyliitto on lähtenyt taisteluun ehdotuksen kumoamisen puolesta. On laskettu, että Kantonissa on 50 000 maastopyöräilyn harrastajaa, joiden harrastusmahdollisuuksia ”poljetaan alas” merkittävällä tavalla, mikäli kyseinen laki tulee voimaan. Erikoista on myös että vuoden 2013 XCO:n EM-kisat ovat myönnetty Bernin alueelle. Jos lakimuutos astuu voimaan, kisat ajetaan kielletyillä poluilla. Osallistumis-maksujen ohella kerättänee samalla myös sakkomaksu?

Vaikka  haasteita on lähempänäkin, maastopyöräily jos mikä, on sosiaalinen laji. Taistelkaamme siis ajamisen ja harrastamisen vapauden puolesta. Online-vetoomuksen voi käydä allekirjoittamassa täällä.

Nopean kurkistuksen peruusteella vetoomuksen allekirjoittajia on jo yli 20.000 ja aika moni muualta kuin Sveitsistä. Vetoomus menee kiinni 26.2., mikäli lukio-saksalla asian oikein ymmärsin.

Asiasta uutisoi mm. cyclingnews-verkkosaitti. Juttu löytyy täältä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: