Maaston MM 2011 Countdown

Maastopyöräilyn & trialin vuosittaiset MM-kilpailut starttaavat maanantaina 29.8. Champeryssä, Sveitsissä.

Maastossa sateenkaaripaidoista taistellaan kolmessa lajissa: maastoajossa (XCO), alamäkiajossa (DHI) ja four crossissa (4X). Tämän lisäksi samojen karkeloiden yhteydessä ratkaistaan pyörätrialin mestaruudet.

Suomesta MM-kilpailuihin osallistuu neljän maastopyöräilijän joukkue. XCO:ssa Jukka Vastaranta ja DH:ssa Matti Lehikoinen sekä miesjuniorit Ville Ormo ja Joonas Savolainen. DH-junnu Riku Länsiö loukkasi kätensä Italian MC-finaalissa, ja joutuu jättämään MM-kisat väliin.

Vastaranta MM-kisaan hyvältä lähtöpaikalta

Jukka Vastaranta lähtee MM-kilpailuun maailman rankingin sijalta 37., joka on samalla hänen lähtöpaikkansa. Näin ollen Vastaranta pääsee kisaan huomattavasti paremmista lähtöasetelmista kuin tämän kauden maailman cupin-kisoissa. Viime vuonna Kanadassa pidetyissä MM-kilpailuissa Vastaranta oli 27:s, ja kyseessä oli tamperelaisen uran ensimmäinen maaston MM-startti miehissä. Viimeistelynä MM-kisaa ajatellen Vastaranta ajaa tulevana viikonloppuna Baselisssa / Muttenzissa, Sveitsissä C1-tason kilpailun. Lähtölistasta päätellen muun muassa Champeryssä mestaruutta puolustava Jose Hermida sekä olympiavoittaja  Julien Absalon hyödyntävät kisan MM-herkkyyden viimeistelyyn.

Lehikoisella hyviä muistoja Champerystä

Alamäkiajon maailman rankingissa Matti Lehikoinen on tällä hetkellä sijalla 36., mutta sijaluku ei kerro täyttä totuutta Lehikoisen mahdollisuuksista MM-kisoissa. Maailman cupin finaaliosakisassa Italiassa viime viikonloppuna Lehikoinen oli 8:s,  joten kaiken natsatessa kohdilleen, espoolaisella on hyvät saumat petrata tähän mennessä parasta MM-sijoitustaan, joka on neljän vuoden takaa Fort Williamista, Skotlannista, jolloin hän oli kuudes. Champery on Madille erityisen mieleinen paikka, sillä juuri täällä Sveitsin niljakkaassa mudassa hän otti uransa toisen ja toistaiseksi viimeisen maailman cupin osakilpailuvoittonsa vuonna 2007.

Maastopyöräilyn MM-kilpailut käynnistyvät maanantaina 29.8. ratoihin tutustumisilla, varsinainen ajoharjoittelu alkaa tiistaina. Miesten XCO on ohjelmassa lauantaina 3.9. ja kisojen päätöspäivä sunnuntaina 4.9. on pyhitetty DH:lle.

MM-kisojen sivuille pääset täältä

MM-finaalit ovat nähtävissä  live-webcastina ainakin Freecaster.tv:n kautta hintaan 14,99 €.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: