MTB European Youth Championships, lopputulokset

Historian ensimmäiset maastopyöräilyn juniorisarjojen Euroopan mestaruuskilpailut saatiin päätökseen Grazissa, Itävallassa. Neljä päivää kestäneet EM-kilpailut pitivät sisällään yhteensä kuusi starttia, joissa fyysisten ominaisuuksien ohella testattiin myös nuorten maastopyöräilijöiden teknisiä taitoja. Kilpailusarjoja oli kaksi: alle 15- ja alle 17-vuotiaat. Vaikka lopputulokset muodostettiin yksilötasolla, maata edusti kolmen nuoren pyöräilijän joukkue kokoonpanolla yksi tyttö ja kaksi poikaa.

U17-sarjassa kilpaillut Suomen joukkue, Veera Väkevä, Matias Koskinen ja Sasu Halme, taisteli mallikkaasti läpi rankan arvokilpailurupeaman. Reitit olivat kisan arvon mukaisesti vaativia sekä fyysisesti että teknisesti. Grazia koetellut helleaalto toi oman haasteensa neljän päivän kisaurakkaan. Lopputuloksissa Veera Väkevä oli 25:s, Sasu Halme 39:s ja Matias Koskinen 68:s.

”Rankat, mutta mielekkäät kisat. Tärkeää arvokilpailukokemusta karttui paljon, ja kilpailuformaatti oli tosi mielenkiintoinen. Kärki ajaa kovaa, mutta ei ole tavoittamattomissa. Lisää treeniä vaan peliin”, kommentoi Suomen juniorikolmikko yhteen ääneen.

Isäntämaa Itävalta rohmusi neljästä jaossa olleesta kultamitalista kolme, ja tämän lisäksi myös yhden pronssin. Kilpailujen paras pohjoismaa, Tanska, pääsi myös mitalikantaan ottamalla EM-hopeaa poikien U17-sarjassa. Ensimäistä kertaa järjestetyt nuorten EM-kilpailut osoittautuivat onnistuneeksi vedoksi UEC:lta eli Euroopan Pyöräilyliitolta. Kisoihin osallistui yhteensä 246 nuorta edustaen 18 Euroopan maata.

TULOKSET
Maastopyöräilyn junioreiden Euroopan mestaruuskilpailut
Graz, Itävalta

U17 Tytöt
1.Nadja Heigl Itävalta
2.Greta Weithaler Italia
3.Anika Buhl Saksa
25.Veera Väkevä Suomi

U17 Pojat
1.Florian Grubel Itävalta
2.Niels Rasmussen Tanska
3.Felix Ritzinger Itävalta
39.Sasu Halme Suomi
68.Matias Koskinen Suomi

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: