XCO MC-finaali, Val di Sole, Italia

Maastopyöräilyn seitsemän osakilpailua käsittänyt maailman cup saatiin päätökseen, kun Val di Solessa ajettiin kaikkien MC-arvoisten lajien yhteinen finaaliosakilpailu.

Maastopyöräilyn olympialajissa, XCO:ssa, maailman cupin voittaja oli selvillä jo lähtöviivalla, sillä Tsekin Jaroslav Kulhavy oli varmistanut ykkössijansa viikko sitten käydyssä cupin edellisessä osakilpailussa. Finaalissa 24-vuotias Tsekki ei kuitenkaan lähtenyt nautiskelemaan, vaan karkasi muilta Sveitsin Nino Schurterin kanssa ensimmäisen kierroksen aikana. Kärkikaksikon takana tilanteet vaihtuivat, mutta Kulhavy-Schurter-parivaljakko taivalsi koko 28,2 kilometrin matkan yhdessä jättäen voittoratkaisun maalikameralle. Voitto Kulhavylle, Schurter toiseksi samalla ajalla. Sveitsin Floran Vogel ylsi kolmanneksi 1.21 perässä.

Jukka Vastarannan kisaa varjosi ikävä tekniikkamurhe. Huonon lähtöpaikan myötä Vastaranta oli lähtökierroksen jälkeen vasta 81:s, ennen kuin letka suikkasi metsäosuudelle. Kuusi varsinaista kierrosta käsittäneessä kisassa suomalainen ajoi parhaimmillaan jo 20:nen parhaan joukkoon oikeuttavia kierrosaikoja tehden vahvaa nousua kunnes toiseksi viimeisellä kierroksella jarrulevy osui kiveen, vääntyi ja alkoi hingata jarrupaloihin. Viimeisellä kierroksella Vastaranta teki tuttavuutta vielä Italian maaperään ja menetti rytäkässä kaksi sijaa.

”Melkoisen tapahtumarikas kisa: kunnon lähtöhässäkkä, jarrumurhe ja sitten vielä kaatuminen. Olen tyytyväinen kuntooni, pystyin ajamaan hyviä kierrosaikoja, mutta lähtö meni päin mäntyä. Siellä syntyi kunnon kasa heti startissa ja jäin sen taakse pussiin. Hyvä lähtöpaikka on vaan niin sairaan tärkeä, vaikka ajo kulkisi miten hyvin tahansa”, Vastaranta summasi kisan jälkeen.

Yksi valitettava syy Vastarannan kehnoon lähtöpaikkaan on Milka-Trek-tallin toiminta. Vastarannan tallisopimukseen on kirjattu täyden seitsemän osakilpailun maailman cup-turneen kiertäminen, mutta yllättäen ohjelma kutistuikin vain viiteen kesken kauden.

”Yhdysvaltojen ja Kanadan osakisat jäivät ajamatta. Aivan viime tipassa tallilta tuli ilmoitus, että jäämme pois ja vetosivat tuloksiin. Turha spekuloida paljonko sieltä olisi saanut pisteitä, mutta valitettavan selvää on, että tällä päätöksellä oli kielteisiä vaikutuksia Lontoon tavoitteen suhteen. Maailman cupista on MM-kilpailujen ohella jaossa suurimmat pistepotit”.

Finaaliosakilpailussa Vastarannan sijoitus oli 33:s ja ero kärkeen 7.24. Sijoituksen myötä Vastarannan pistepotti karttui 40 UCI ranking-pisteellä, ja maailman cupin loppupisteissä sijoitus on 55:s. Vaikka maastopyöräilyn maailman cup-kausi päättyikin Val di Solen osakilpailuun, on kaudesta jäljellä vielä monta kovaa kansainvälistä kisaa sekä lajin vuosittain ajettavat maailmanmestaruuskilpailut, jotka alkavat Champeryssä, Sveitsissä jo viikon päästä. XCO:n MM-startti on ohjelmassa lauantaina 3.9.

TULOKSET
Maastopyöräilyn (XCO) maailman cup
osakilpailu 7/7
Val di Sole, Italia

Miehet
1. Jaroslav Kulhavy Tsekki 1:25,08
2. Nino Schurter Sveitsi 1:25;08
3. Florian Vogel Sveitsi 1:26,29
33. Jukka Vastaranta Suomi 1:32,32

LOPPUTULOKSET
XCO maailman cupin 2011

Miehet
1. Jaroslav Kulhavy Tsekki 1610
2. Nino Schurter Sveitsi 1270
3. Julien Absalon Ranska 960
4. Jose Antonio Hermida Ramos Espanja 830
5. Maxime Marotte Ranska 810
6. Burry Stander Etelä-Afrikka 768
55. Jukka Vastaranta Suomi 110

Naiset
1. Julie Bresset Ranska 1460
2. Catharine Pendrel Kanada 1420
3. Irina Kalentieva Venäjä 840
88. Carina Kirssi Suomi 20

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: