Suomalaisille kaksi podium-sijaa Tallinnan GP-kisassa

Carina Kirssi vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta ajamalla toiseksi maastoajon olympiaformaatilla ajetussa Port of Tallinn GP-kilpailussa Virossa. Kilpailu oli C2-kategorian kansainvälinen kilpailu, mikä tarkoittaa, että toisen sijan myötä Kirssi sai tililleen 20 UCI-ranking-pistettä.

 ”Tiukka kisa sekä olosuhteiden että radan osalta. Rata oli paikoitellen teknisesti todella vaativa, kaikkia kohtia ei pystynyt edes ajamaan. Tein pari kertaa tuttavuutta Viron maaperän kanssa, mutta harva selvisi ilman kaatumisia tällä radalla. Paukut eivät aivan riittäneet haastamaan kilpailun voittajaa. Hän ajoi radan tiukat nousut repivän kovaa, Kirssi kommentoi kilpailun jälkeen.

Kirssi jäi kilpailun voittajalle Ukrainan Yana Belomoynalle reilut kaksi minuuttia. Venäjän Elena Gogoleva oli kolmas jo yli viisi minuuttia kärjestä. Naisten Elite-luokan yhteydessä ajettiin U-23-sarjan kilpailu, jossa Jenna Lajunen oli neljäs ja Jasmin Kansikas viides.

Isäntämaan Martin Loo miesten ykkönen

Miesten elite-sarjassa kovinta vauhtia piti yllä Eestin Martin Loo, joka voitti Nommen ja Mustamäen maastoissa ajetun kisan kotiyleisön suureksi riemuksi yli kolmen minuutin erolla ennen Venäjän Maxim Gogolevia. Sveitsin Pascal Schmutz oli kolmas. Suomen Henri Ojala oli yhdeksäs reilut 11 minuuttia kärjestä. Ojala sai tililleen kaksi UCI-ranking pistettä. Jarno Sarmalahti oli 17:s.

Miesten kilpailun yhteydessä ajettiin myös U-23-luokan kilpailu, jossa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Perttu Pärssinen ollen viides. Teemu Uusi-Piuhari oli seitsemäs. Miesjunioreiden eli M-18-sarjan kilpailussa saatiin nauttia päivän toisesta suomalaisten ajamasta podium-paikasta, kun Juho Hänninen oli kolmas.

Pyörävarkaus varjosti suomalaisten kisamatkaa

Viron C-kategorian Port Tallinn GP kuului maastomaajoukkueen B- ja Junior Talent Team-ryhmien kilpailuohjelmaan, ja tarkoituksena oli ajaa myös kisaviikonloppuun kuuluva maastomarathon, Tallinn Rattamarathon. Ensimmäinen kilpailupäivä valkeni synkällä tavalla kun yhteen Suomen joukkueen huoltoautoista murtauduttiin Tallinnan ydinkeskustassa aamulla kello 8-10 välillä. Autosta varastettiin muun muassa kuuden maajoukkueurheilijan kisapyörät, ja näin maajoukkueen kilpailuedustus pieneni lähes puolella.

Lisätietoja varastetuista pyöristä luvassa saitille mahdollisimman pikaisesti.

TULOKSET
Port Of Tallinn GP
Kansainvälinen C2-kategorian maastokilpailu
Tallinna, Viro

 Tulokset aikoineen vain elite-sarjojen osalta.

Naiset Elite
1. Yana Belomoyna Ukraina 1:22,22
2. Carina Kirssi Suomi 1:24,39
3. Elena Gogoleva Venäjä 1:27,32

Miehet Elite
1. Martin Loo Eesti 1:32,59
2. Maxin Gogolev Venäjä 1:36,08
3. Pascal Schmutz Sveitsi 1:36,36
9. Henri Ojala Suomi 1:44,53
17. Jarno Sarmalahti -1 kierros

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: