Marathonin MM kisataan tulevana viikonloppuna

Maastopyöräilyn marathon-matkojen (XCM) maailmanmestaruuksista & sateenkaaripaidoista taistellaan tulevana viikonloppuna Montebellossa, Italiassa. Suomen maajoukkueen muodostavat puolisentoista viikkoa sitten EM-kultaa voittanut Pia Sundstedt sekä miehissä EM-hopealle yltävänyt Jukka Vastaranta.

Nasten MM-reitti on pituudeltaan 98,3 kilometriä ja kokonaisnousumetrit ovat 2290. Miesten matkana on 115,7 kilometriä sisältäen 2860 nousumetriä.  Viime vuoden mestarit, Ester Suss ja Alban Lakata, ovat puolustamassa titteleitään, ja muutenkin MM-kisojen taso on kovempi kuin vuosiin. Mukana on yhteensä viisi marathon-matkojen aiempa maailmanmestaria  sekä  molemmat Pekingin olympialaisten maastoajon olympiavoittajat. Miehissä mukana ovat mm. Ranskan Julien Absalon, Sveitsin marssittaessa kisohin kovimmat XCO-tähtensä, Christoph Sauserin ja Ralph Näefin. Saksalta viivalla mm. Karl Platt sekä Jochen Kass. Naisten listalla loistavat mm. Sabine Spitz, Gunn-Rita Dahle sekä Annika Langvad Pia starttaa MM-kisaan numerolla 8 ja Vastaranta numerolla 9.

Sekä Sundstedtin että Vastarannan valmistautuminen MM-kilpailuun on sujunut odotusten mukaisesti, ja molempien tavoitteena on yltäminen mitalikantaan. Reitti on suomalaisurheilijoille tuttu viime vuoden marathonin EM-kisoista. Kisa tulee olemaan erittäin kovavauhtinen heti startista lähtien, ja reitti on kovine nousuineen erittäin brutaali.

Läpileikkaus naisten MM-reitistä.

 

 

 

 

 

Miesten lähes 116 km MM-reitti näyttää tältä

 

 

 

 

 

MM-taisto starttaa käyntiin tulevana sunnuntaina 26.6. kello 10:00 paikallista aikaa.

MM-marathonin kisasivuille pääset tästä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: