Maastomaajoukkue Tanskassa

Borlänge Tourissa alkulämpöä hakenut maaston B- ja JTT-ryhmä jatkoi matkaansa Tanskaan, jossa ajettiin kaksi UCI-kategorisoitua kilpailua. Ensin oli vuorossa 2.6. Vardessa ajettu C1-tason kisa, ja puolentoistaviikon kisareissun päätti Koldingissa 4.6. ajettu C2-tason maastokisa.

Tanskan kilpailuihin osallistuivat Veera Väkevä, Jasmin Kansikas, Sasu ja Samuel Halme, Matias Koskinen, Vili Leppänen, Jerry Oksman ja Jeremias Holmberg. 

Juho Hänninen, Perttu Pärssinen ja Teemu Uusi-Piuhari eivät kilpaileet Tanskassa, vaan palasivat ennakkosuunnitelmien mukaisesti takaisin Suomeen Borlänge Tourin  jälkeen. Sen sijaan Samuli Tuomisen oli tarkoitus kilpailla myös Tanskassa, mutta Ruotsin etappiajossa kipeytynyt selkä ei sallinut Tanskan kilpailuja, ja Tuominen joutui valitettavasti palaamaan Suomeen kesken matkan.

Tuloksellisesti koko kilpailumatkan vahvinta antia olivat Sasu Halmeen ja Matias Koskisen edesottamukset M-16-sarjassa. Nuoret herrat ajoivat hyville sijoille sekä Ruotsissa että Tanskassa. Kokonaisuudessaan kaikki maajoukkueurheilijat suoriutuvat kauden ensimmäisestä ulkomaan kilpailu- ja harjoitusmatkasta kunnialla lävitse. Taistelutahto oli tapissaan ja kokemusta karttui. Valtosa urheilijoista kilpaili sarjaa ylempänä, koska kisoissa ei ollut kaikille oman sarjan luokkia.  Muun muassa kaikki miehet elitessä kilpailleet suomalaiset ajavat normaalisti U-23-sarjassa. Näin ollen urheilijoiden tulosten vertaaminen Ruotsin ja Tanskan vallitsevaan tasoon on mahdotonta.

Maajoukkueen seuraava tapahtuma on puolentoistaviikon pääästä Jämillä pidettävä MJ-leiri, jonka jälkeen ajetaan Virossa C-kategorian Port of Tallinn GP sekä Virossa ajettava marathon cupin-osakilpailu. Maaston A-maajoukkueen eli Pia Sundstedtin ja Jukka Vastarannan seuraava koitos on tulevana viikonloppuna Itävallassa ajettava marathon-matkojen EM-kilpailu. Viime vuonna Pia otti EM-pronssia ja Jukka oli neljäs.

TULOKSET

Varden ja Koldingin tulokset ovat löydettävissä täältä

Huom! Kaikkien suomalaisten ajat eivät pidä täysin paikkaansa, järjestäjät eivät ole kommentoineet tulosten oikeellisuutta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: