Kirssi ja Vastaranta hyvässä vauhdissa Euroopassa

Carina Kirssi sijoittui toiseksi Malmedyssä, Belgiassa ajetussa korkeimman C-kategorian maastokilpailussa. Raskas ja pitkiä nousuja sisältänyt rata sopi Kirssille erinomaisesti.

”Sain hyvän lähdön, mutta kaaduin starttikierroksen rytäkässä ja tipuin seitsemänneksi. Aloitin sieltä vahvan nousun ylöspäin kohti kärkeä, tosin rahkeet eivät aivan riittäneet voittotaisteluun asti. Pyöräilytermillä ilmaistuna, mulla oli kisassa todella hyvä jalka. Maailman cup-kisojen epäonnen jälkeen toinen sija C1-tason kilpailussa tuntuu todella hyvältä”, kommentoi Kirssi tyytyväisenä.

Kilpailun voiton vei Ranskan Sabina Enaux ajalla 1:34,54, jolle Kirssi jäi 3:40. Belgian Githa Michiels oli kolmas.

Vastaranta viides Alpentourilla

Jukka Vastaranta vastaavasti urakoi maastopyöräilyn Alpentourilla Itävallassa. Neljä etappia ja 200 kilometriä käsittäneessä kilpailussa Vastaranta oli lopulta viides. Kokonaiskilpailun voitto kariutui kahteen rengasrikkoon, jotka suomalainen koki kilpailun ensimmäisellä ja viimeisellä etapilla.

”Nyt kulki todella hyvin, ehdottomasti kauden parasta ajoa tähän mennessä. Kunto on selkeässä nousussa eivätkä krampit vaivanneet kertaakaan koko kisan aikana. Harmillista, että kärsin kahdella etapilla rengasrikot, jotka veivät mahdollisuudet kokonaiskilpailun voittoon. Pientä lohdutusta toivat kahdella etapilla saavutetut podium-sijoitukset”, Vastaranta kommentoi tyytyväisenä.

Kolmattatoista kertaa järjestetyn Alpentourin voiton otti Alexey Medvedev kokonaisajalla 9:00,42. Kreikan Illias Periklis oli toinen jääden venäläisestä reilun kahdeksan minuutin päähän. Itävallan Uwe Hochcenwarter oli kolmas. Vastaranta jäi ykköstilasta 11:46.

Alpentourin jälkeen Vastarannalla on ohjelmassa maastopyöräilyn marathon-matkan EM-kilpailu, joka ajetaan Kleinzelissä, Itävallassa tulevana viikonloppuna. Myös Pia Sundstedt kilpailee Itävallassa. Suomalaisilla on Euroopan mestaruuskilpailussa paljon puolustettavanaan, sillä viime vuonna Sundstedt polki EM-pronssia ja Vastaranta oli neljäs. Carina Kirssi ei kilpaile marathon-matkojen arvokilpailuissa tällä kaudella.

TULOKSET

Malmedy, Belgia
C1-kategorian maastokilpailu
1. Sabine Enaux, Ranska, 1:34,54
2. Carina Kirssi, Suomi, 1:38,36
3. Githa Michiels, Belgia 1:39,17

13. Alpentour, Schladming, Itävalta
Maastopyöräilyn KV-etappiajo
1. Alexey Medvedev, Venäjä, 9:00,42
2. Illias Periklis, Kreikka, 9:09,10
3. Uwe Hochenwarter, Itävalta, 9:09,51
5. Jukka Vastaranta, Suomi, 9:12,28

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: