Maaston MC alkaa pääsiäisenä

 Maastokausi 2011 pärähtää kunnolla käyntiin viimeistään nyt, kun yhteensä seitsemän osakilpailua käsittävä maailman cup starttaa pääsiäisenä Pietermaritzburgista, Etelä-Afrikasta.  Kauden avaus on tripla event eli pallon toisella puolella kisastaan kaikissa MC-arvoisissa lajeissa: XCO, DHI ja 4X. Suomen värejä puolustavat Jukka Vastaranta (XCO) ja Matti Lehikoinen (DHI).  

Vastaranta on ollut Etelä-Afrikassa jo yli kolme viikkoa, sillä hän ajoi ensin kahdeksan päivää ja 707 kilometriä käsittäneen Cape Epic-etappiajon sekä viime viikonloppuna MC-radalla ajetun Etelä-Afrikan kansallisen XCO-cupin kisan.  Lehikoinen lensi eteläiselle pallonpuoliskolle Suomesta maanantaina.

Suomalaisittain odotukset ovat korkealla, sillä molemmat suomalaiset ovat ajaneet hyviä sijoituksia alkukauden kisoissa. Vastaranta on tällä hetkellä UCI:n maailman rankingissa sijalla 57., kun vuosi sitten sijoitus oli 478. Lehikoinen aloittaa MC-kauden maailman DH:n rankingin sijalta 17.  Lehikoisen tavoite on full speed ja Vastaranta lähtee parantamaan siihen mihin viime kausi MC-tasolla päättyi eli 26:s sija kauden viimeisessä osakilpailussa Yhdysvalloissa.

XCO-reitin kierrospituus on 6,15 km ja korkeuseroa 311 metriä.  Kierrosten lukumäärä ilmoitetaan vasta kisan aattona, mutta suositus kilpailun kokonaiskestoksi on nykyisellään 1 h45 min.  DH-radalla on pituutta 3,12 km ja korkeuseroa tapetaan 416 metrin verran.

Pietermaritzburgin sääolosuhteet ovat olleet viime viikolla päälaellaan, sillä normaalisti lämmin ja kuiva sää on saanut tehdä tilaa rajuille sateille. Muun muassa Etelä-Afrikan kansallinen DH-kisa jouduttiin perumaan huonon säätilan takia viime sunnuntaina. Mielenkiintoista nähdä, mitkä ovat olosuhteet kisaviikonloppuna. Etelä-Afrikan punamulta on sateen sattuessa tunnetusti petollisen liukasta.

Vastaranta on tulessa lauantaina ja Lehikoinen sunnuntaina. Etelä-Afrikan aikaero on -1, joten tuloksia saadaan jännittää pääsiäisen vieton lomassa sidettävään aikaan.

MC-avauskisan sivut http://www.mtbworldcupsa.co.za/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: