Cape Epic 2001 – Stage 7/7

 707 kilometrin urakka ohi, Vastaranta-Pietersma 11:s!

Maastopyöräilyn arvostetuin etappiajo, Etelä-Afrikassa ajettava Cape Epic, saatiin päätökseen 707 kilometrin kilvanajon jälkeen. Parikilpailuna ajetun etappiajon aikana kilpailijat nousivat yhteensä 14550 kokonaisnousumetriä prologin ja seitsemän etapin muodossa. Kilpailun päätösetappina ajettiin 59 kilometrin rykäisy Etelä-Afrikan laajimmalla viinialueella Lourensfordissa.

Viimeinen etappi ei tuonut muutosta kokonaiskilpailun kärkitaistoon, sillä Christoph Sauser-Burry Standerin eivät antaneet kenenkään yllättää kilpailun viimeisen 59 kilometrin taipaleen aikana. Sauser-Stander ajoivat päätösetapilla varmistellen viidenneksi likimain kuusi minuuttia kärkeä perässä saapuen maaliin Cape Epicin voittajakaksikkona kokonaisajalla 28:44,44. Lopputuloksissa saksalaisjoukkueet valtasivat sijat kaksi ja kolme: Hannes Genze-Jochen Kaess-kaksikko oli toinen seitsemän minuuttia, ja Karl Platt-Stefan Sahm-duo kolmas lähes 21 minuuttia perässä.

Läpin raskaan kilpailun vahvasti ajanut Vastaranta-Pietersma-kaksikko joutui viimeisellä etapilla hieman taipumaan, ja tuloksena oli 18:s sija miltei 20 minuuttia kärjestä. Lievästi alaviritteisesti sujuneen päätösetapin myötä suomalais-hollantilas-duon kokonaissijoitus tippui yhdellä, lopputuloksena kuitenkin erittäin kunnioitettava 11. sija Cape Epicin ensikertalaisille kokonaisajalla 30:43,16.

”Kovaa oli sekä fyysisesti että henkisesti. Oli hyviä ja huonoja päiviä, mutta sellaista se on näissä olosuhteissa varmasti jokaisella. Ensikertalaiselle aikamoinen kisa kaikkinensa, kyllä tietää ajaneensa. Nyt tarvii vähän palautua”, Vastaranta kommentoi rajun urakan jälkeen. Cape Epic on kansainvälisen pyöräilyliiton korkeimman HC-kategorian etappikilpailu, joten Vastarannan sijoitus kartuttaa Suomen maapistesaldoa, jotka ovat ensiarvoisen tärkeitä Lontoon olympialaistavoitetta ajatellen.

Viimeisellä etapilla kovinta vahtia pitivät saksalaisveljekset Lukas ja Mathias Fluckiger. Etappivoitto saksalaisjoukkueelle ajalla 2:33,19 yli kahden minuutin erolla ennen niin ikään saksalais-kaksikkoa Hennes Genze-Jochen Kaessia. Jose Hermida-Ralph Näf ylsivät päätösetapilla kolmanneksi.

TULOKSET
Cape Epic, maastopyöräilyn etappiajo Etelä-Afrikka
Etappi 7/7, 59 kilometriä

1. Lukas Fluckiger (GER) – Mathias Fluckiger (GER) 2:33,19
2. Hannes Genze (GER) – Johcen Kaess (GER) 2:35,37
3. Jose Hermida (ESP) – Ralph Näf (SUI) 2:39,06
18. Jelmer Pietersma (NED) – Jukka Vastaranta (FIN) 2:53,10

 LOPPUTULOKSET

1. Christopher Sauser (SUI) – Burry Stander (RSA) 28:44,44
2. Hannes Genze (GER) – Jochen Kaess (GER) 28:51,53
3. Karl Platt (GER) – Stefan Sahm (GER) 29:05,57
11. Jelmer Pietersma (NED) – Jukka Vastaranta (FIN) 30:43,16

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: