Alamäkiajaja Matti Lehikoisen polvessa paha verenpurkauma

Viime viikonloppuna Skotlannin maailmancup-kisan harjoituksissa loukkaantuneen alamäkiajaja Matti Lehikoisen vasemmasta polvesta on löytynyt verenpurkauma. Lehikoinen kaatui harjoituksissa metallisella sillalla, jonka seurauksena polvi sai niin kovan iskun, että verenpurkauma on mennyt nivelen sisälle ja tämä aiheuttaa sen että jalkaa ei pysty koukistamaan.

Itävallassa suoritetuissa jatkotutkimuksissa on myös selvinnyt, että Lehikoisen polven nivelsiteet ovat kunnossa, mutta polvilumpion päällä on reikä ja haavan suuren koon vuoksi sitä ei voida ommella kiinni. Tulehdusriski on todella suuri ja Lehikoinen joutuukin nyt käymään jatkohoidossa päivittäin toistaiseksi.

Hoitavan lääkärin mukaan täydellinen kuntoutuminen kestää 2-6 viikkoa, eikä hän suosittele tämän hetkisten tietojen valossa Matti Lehikoisen osallistumista ensi viikolla alkaviin Italian Val di Solessa järjestettäviin maastopyöräilyn maailmanmestaruuskilpailuihin.

Loukkaantuminen sattuu pahaan saumaan, sillä MM-kilpailut ova yksi Lehikoisen kauden päätavoitteista. ”On täysin ennenaikaista arvailla, pystyykö Lehikoinen kilpailemaan Italiassa juhannusviikolla ajettavissa MM-kilpailuissa. Lehikoisella on luonnollisesti kova halu ajaa jos polvi vain vähääkään toimii, mutta tilannetta pitää arvioida laajemmassa valossa. Matti on luonteeltaan taistelija, joka on aiemmin urallaan toipunut vastaavista tärskyistä useaan otteeseen ällistyttävän nopeasti, mutta toistaiseksi seuraamme toipumista ja elämme sen mukaan”, kommentoi tilannetta Suomen Pyöräilyunionin maastopyöräilyn lajipäällikkö Mikko Peltonen.

Mountainbike.fi seuraa tilanteen kehittymistä!

Italian Val di Solen MM-kisasivusto:
http://www.mtbvaldisole2008.it

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: